آموزش خلبانی هواپیمای تکموتوره
آموزش خلبانی هواپیمای تک موتوره
اگر شما هم جزو کسانی هستید که علاقهمند به پرواز در آسمانها هستید و به دنبال راهی برای تحقق این رویا میگردید همراه ما باشید. در این مقاله آموزشی قصد داریم به سوالات شما در مورد ویژگیهای هواپیماهای تک موتوره،مزایا و معایب و همچنین دوره آموزش خلبانی هواپیمای تک موتوره پاسخ دهیم. از اینکه کنارما هستید بسیار خوشحالیم.
انواع هواپیما ها براساس وزن
هواپیما ها را می توان به روش های مختلفی تقسیم بندی نمود. یکی از رایج ترین روش های دسته بندی و تقسیم هواپیما ها بر اساس وزن آنهاست. دسته بندی از طریق وزن نیز ممکن است با توجه به مبدا قانون گذاری و طبقه بندی متفاوت باشد. در این بخش ابتدا به طبقه بندی هواپیما ها از نظر سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی یا همان ایکائو پرداخته ایم.
از منظر ایکائو هواپیماها از نظر وزن به سه دسته سبک، متوسط و سنگین طبقه بندی میشود. براین اساس هواپیما های سبک تا ۷۰۰۰ کیلوگرم و کمتر، هواپیما های متوسط بین ۷۰۰۰ تا ۱۳۶۰۰۰کیلوگرم و هواپیما های سنگین برابر یا بیش از ۱۳۶۰۰۰ کیلوگرم وزن دارند. البته این مدل تقسیم بندی بر اساس وزن براساس سازمان ایکائو است.
در تقسیم بندی بر اساس ایالات متحده، طبقه بندی وزن های هواپیما به تقسیم بندی های کوچکتری دسته بندی می شوند. به طور کلی هواپیما هایی که در طبقه هواپیما های سبک قرار می گیرند بیشتر شامل هواپیما های می شوند که اغلب دارای یک موتور یا دو موتور هستند. هواپیما هایی که بیش از این تعداد موتور دارند در دسته بندی های متوسط و سنگین قرار می گیرند.
آموزش خلبانی با هواپیمای تک موتوره
در فرآیند تحصیل خلبان در آموزشگاه خلبانی، ابتدا پس از گذراندن دروس تئوری و انجام امتحانات برای پرواز با هواپیمای آموزشی آماده می شود. هواپیماهای آموزشی اغلب دارای یک موتور پیستونی هستند. چرا که داشتن این مدل از موتور تعمیر و نگهداری سادهتر و نیز هزینه های بسیار کمتری خواهد داشت. همچنین این نوع از هواپیماها جهت آموزش خلبانان دارای دو سرنشین میباشد.
همین موضوع حضور استاد خلبان در کنار دانشجوی خلبانی را میسر می سازد. هواپیماهای آموزشی باید وزن سبکی داشته باشند که به راحتی قابلیت انجام انواع مانور های هوایی را دارا باشند. از این رو اغلب هواپیماهای آموزشی دارای حداکثر ۴ نفر ظرفیت می باشند.
مزایای هواپیماهای تکموتوره
مزایای داشتن یک موتور برای هواپیما های آموزشی پایین بودن هزینه تعمیر و نگهداری آنها کمتر است. به همین دلیل استفاده از هواپیمای تک موتوره برای آموزش خلبانی هزینه کمتری دارد.
البته خلبانان پس از انجام چندین ساعت پرواز با هواپیما های تک موتور در دوران آموزش، پرواز با هواپیما های دوموتوره را نیز یاد می گیرند. انجام پرواز با هواپیما های دو موتوره تجربه جدیدی برای خلبانان بوده و تکمیل کننده دوره های قبلی آنان خواهد شد.
معایب هواپیماهای تک موتوره
- یکی از معایب هواپیما های تک موتوره این است که در صورت از دست رفتن موتور جایگزینی برای آن وجود ندارد بنابراین خلبان ناچار است تا محلی را برای فرود اضطراری بیابد در صورتی که در هواپیما های دو موتوره در حالتی که یک موتور از کار بیافتد موتور دیگر می تواند به طور کاملا ایمن هواپیما را به سلامت به نزدیکترین فرودگاه برساند.
- از دیگر معایبی که هواپیما های تک موتوره دچار آن هستند پایین بودن سرعت آن هاست. در صورتی که در مقابل هواپیما های دوموتوره سرعت بالاتری دارند. اما باید به این نکته توجه کرد که تعمیر و نگهداری هواپیما های دو موتوره بسیار پیچیده تر و پر هزینه تر بوده و به آموزش بیشتری جهت پرواز نیاز دارد.
مجوز مورد نیاز برای خلبانی هواپیمای تکموتوره
مدارک خلبانی پرواز با هواپیماها بر اساس وزن یا تعداد موتور آنها می تواند متفاوت باشد. برای مثال برای پرواز با هواپیماهای دو موتوره حتما باید مدرک مورد نیاز آن را دریافت کرد البته در مراکز مختلف آموزش خلبانی بر اساس امکانات و الزامات سازمان هواپیمایی کشوری، هواپیماهایی که برای آموزش خلبانان در نظر گرفته می شود متفاوت هستند.
پس از پایان دوره های آموزشی خلبانان مدارک و گواهینامه های پرواز خود را از سازمان هواپیمایی کشوری دریافت می کنند و پس از شرکت در آزمون های ورودی شرکت های هواپیمایی می توانند به عنوان خلبان مشغول به کار شوند. در برخی از کشورها خلبانان در دوران آموزشی خود تجربه پرواز با هواپیماهای دارای موتور جت را نیز تجربه می کنند.
بیشتر بخوانید: چطور خلبان هواپیمای مسافربری شویم؟
کشور هایی که از نظر صنعت هوانوردی در حال توسعه هستند در بخش آموزش تنها از هواپیماهای موتور پیستونی جهت آموزش استفاده می شود و خلبانان در این کشور ها پس از استخدام برای اولین با با هواپیماهای تجاری موتور جت پرواز می کنند. در برخی از کشورها این صنعت هوانوردی تا حدی پیشرفته است و جنبه عمومی پیدا کرده که خیلی از افراد با توجه به توان مالی خود قادر به خرید هواپیماهای تک موتوره جهت استفاده های تفریحی هستند و تجار نیز برای سفر ها و قرار های کاری خود در سرتاسر جهان از جت های خصوصی خود استفاده می کنند.
اگر هدف شما صرفا تجربه پرواز و لذت دیدن مناظر زیبای این کره خاکی از ارتفاعات بالا و از یک زاویه جدید است می توانید به جای طی کردن یک راه طولانی با دریافت گواهینامه هواپیما های فوق سبک به صورت تفریحی خلبانی کنید. برای دریافت این مدل از گواهینامه نیاز به گذراندن تست های سخت پزشکی ندارید و با هزینه ای بسیار کمتر قادر خاهید بود تا لذت پرواز و خلبانی را تجربه کنید.
به این نوع از گواهینامه خلبانی، گواهینامه خلبانی فوق سبک (PPL) می گویند که در کشور عزیزمان ایران با این نام شناخته می شود. ولی ممکن است این گواهینامه در دیگر کشور ها با نام گواهینامه خلبانی ورزشی نیز نامیده شود.
چطور خلبان هواپیمای تک موتوره شویم؟
در ابتدای انتخاب خلبانی به عنوان شغل آینده باید در نظر گرفت که رشته خلبانی در کشور عزیزمان ایران به سه شکل اصلی قابل تحصیل است.
تحصیل خلبانی هواپیما از طریق شرکت در کنکور
یکی از راه های ورود به رشته خلبانی شرکت در آزمون های سراری و جذب در دانشگاه های افسری به عنوان خلبان است که هم امکان پرواز با هواپیما و هم امکان پرواز با بالگرد برای دانشجویان به عنوان خلبان نظامی وجود خواهد داشت و این نکته بسیار حائز اهمیت است که ورود از این طریق به رشته خلبانی مستلزم پشت سر گذاشتن آزمون های به نسبت دشوار پزشکی، امتحان هوش، زبان، مصاحبه و غیره خواهد بود.
خلبانانی که از این طریق جذب می شوند در اصل به عنوان افسر نیرو های مسلح استخدام می شوند و از همان ابتدای دوران دانشجویی از حقوق و مزایای شغلی بهره مند خواهند شد. اما در مقابل با توجه به اینکه هزینه تحصیل آنها به صورت رایگان است تا پایان خدمت متعهد می شوند برای نیروهای مسلح پرواز کنند. پس از پایان دوران آموزشی برای انجام ماموریت های خود به انتخاب نیروی هوایی در یکی از پایگاه های شکاری و یا ترابری و غیره مشغول به کار می شوند.
آموزش خلبانی تجاری از طریق آموزشگاههای هوانوردی
راه دوم برای رسیدن به این شغل هیجان انگیز ثبت نام در دوره های آزاد آموزشگاه ها و مراکز آموزش هوانوردی است. این مراکز زیر نظر سازمان هواپیمایی کشوری به صورت حضوری و یا غیر حضوری به آموزش خلبانان می پردازند در بخش غیر نظامی و خلبانی تجاری تمام هزینه های آموزش بر عهده دانشجویان بوده و هیچگونه تضمینی جهت استخدام در شرکت های هواپیمایی پس از پایان تحصیل وجود ندارد. همچنین هیچگونه تعهدی نیز در مقابل از طرف دانشجو وجود نخواهد داشت و نیازی به حضور در پایگاه های شکاری و مناطق نظامی نخواهد بود.
آموزش خلبانی هواپیمای تفریحی
راه سوم نیز اقدام برای دریافت گواهینامه هواپیما های فوق سبک یا همان گواهینامه خلبانی تفریحی است که معمولا برای افرادی پیشنهاد می شود که صرفا برای علاقه شخصی خود تمایل به دریافت گواهینامه خلبانی دارند افرادی که متقاضی این مدل از گواهینامه خلبانی هستند مجاز به پرواز با هواپیما های مسافربری و تجاری بزرگ نبوده و اجازه پرواز آن ها اغلب به هواپیما های کوچک تک موتوره فوق سبک محدود می گردد.
برای دریافت گواهینامه خلبانی فوق سبک نیز تمام هزینه ها بر عهده دانشجو بوده اما هزینه های آن در مقابل هزینه هایی که برای دریافت گواهینامه خلبانی مسافری نیاز است بسیار کمتر بوده و نیز مطالب و مدت زمان آموزش نیز بسیار کمتر و محدود تر خواهد بود.
سخن پایانی
اگر برای آموزش خلبانی و سایر رشته های هوانوردی نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید، کافی است با شمارههای ۰۲۱۴۴۶۵۰۶۳۳-۰۲۱۴۴۶۷۳۱۷۲ تماس بگیرید. کارشناسان متخصص اویواسکای در ساعات اداری آماده ارائه مشاوره رایگان به شما علاقهمندان میباشند. همچنین در صورت تمایل می توانید با تکمیل فرم درخواست مشاوره از طریق لینک avioskyacademy.com اقدام نمایید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰
هنوز رای ثبت نشده است.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دوره دیسپچری در مرکز آموزش هوانوردی تون برگزار میشه ؟ هزینش چقدره