بدینوسیله به آگاهی می‌رساند آکادمی هوانوردی اویواسکای از روز شنبه ١۴٠٣/٠۵/٠۶ تا پایان هفته جاری جهت انجام تعمیرات و به روز رسانی تجهیزات تعطیل می‌باشد. متقاضیان و دانشجویان محترم می‌توانند از ساعت 9 تا 18

جهت دریافت مشاوره در امور نام‌نویسی با شماره: 09030911784
و جهت پیگیری امور آموزش و امتحانات با شماره: 09121439245
تماس حاصل نمایند. از شکیبایی شما سپاسگزاریم

حقوق خلبان ایران

حقوق خلبان در ایران ۱۴۰۳

فهرست مطالب

میزان حقوق خلبان در ایران یکی از موضوعات مهم در صنعت هوایی است. دستمزد خلبانان به عنوان یکی از شاخه‌های حقوق بین‌المللی مورد بررسی قرار می‌گیرد. میزان حقوق دریافتی خلبانان یکی از موضوعاتی است که توجه افراد زیادی را به خود جلب می‌کند. در این نوشته در مورد میزان حقوق دریافتی خلبانان، عوامل موثر در میزان درآمد خلبانان، بررسی میزان دستمزد خلبانان در کشورهای مختلف پرداخته‌ایم. پس همراه ما باشید.

حقوق خلبان در ایران به چه عواملی بستگی دارد؟

درآمد یک خلبان بستگی به عوامل مختلفی نظیر تجربه، نوع هواپیما، شرکت هواپیمایی و منطقه جغرافیایی دارد. برای مثال یک خلبان در ابتدا پس از پایان دوران تحصیل خود و دریافت گواهینامه‌ها می‌تواند شروع به کار کند. خلبانانی که در یک شرکت هوایی مشغول به کار می شوند دارای یک پایه حقوق ثابت هستند. خلبانان به ازای هر ساعت پرواز نیز یک مبلغ مشخص را دریافت می‌کنند.

عوامل موثر بر دستمزد خلبانان

  1. میزان حقوق پایه و حقوق پروازی نیز خود به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت. اینکه شرکت هواپیمایی یک شرکت خصوصی باشد یا دولتی می تواند بر میزان حقوق پایه بسیار موثر باشد.
  2. همچنین پرواز های داخلی و پرواز های خارجی و یا پروازهای VIP برای هر ساعت تعرفه‌های دریافتی متفاوتی برای خلبانان خواهند داشت.
  3. در برخی از پرواز ها، خلبانان ممکن است برای چند روزی از محل زندگی خود دور شوند. در تمام طول این مدت، هزینه‌های اقامت در هتل و همچنین هزینه های دیگری مانند رفت و آمد و غذا و … نیز بر عهده شرکت خواهد بود علاوه بر این به ازای هر ساعت و یا هر روز نیز خلبانان و دیگر کروی پروازی حق ماموریت دریافت خواهند نمود.
  4. از دیگر عواملی که بر میزان حقوق یک خلبان تاثیر گذار است میزان سابقه‌ی کاری خلبان است. هرچه سابقه ی کاری یک خلبان افزایش پیدا کند میزان حقوق پایه و دریافتی به ازای هر ساعت پرواز نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
  5. همچنین خلبانان از مزایای بسیاری در شغل خود بهره‌مند می‌شوند که به صورت مستقیم در درآمد آنها نمود پیدا نمی کند. اما در رفاه و سطح زندگی آنها بسیار اثر گذار خواهد بود. یکی از این مزایا دریافت ویزاهای مختلف برای خلبانان است که امکان سفر به اغلب کشورهای جهان را برای آنها میسر می‌کند.
  6. خلبانی تقریبا در تمامی کشور های جهان شناخته شده است و خلبانان از جایگاه بسیار مناسبی از نظر بین المللی برخودار هستند. علاوه بر این قرارداد با هتل های مختلف بلیط های رایگان، ترانسپورت و … از مزایای شغل خلبانی هستند.

بیشتر بخوانید: چطور خلبان هواپیمای مسافربری شویم؟


حقوق خلبانان مسافربری در ایران

در کشور ما در سال‌های گذشته به علت عدم ورود هواپیما و نبود ناوگان هوایی کافی جهت جا به جایی مسافران، شرکت های هواپیمایی را تحت فشار قرار داد. تا جایی که تعداد هواپیماهای فعال کشور به زیر ۱۰۰ عدد رسید و نبض شرکت های بزرگ دولتی را نیز به شماره انداخت. اما در حال حاضر با تشکیل شرکت های جدید، ورود هواپیما به کشور نسبت به گذشته، بهتر شده است.

با توجه به برآیند کلی صنعت هوایی و الزام وجود آن در کشور پهناور ایران، آینده ای بسیار درخشان برای این صنعت و متخصصین آن وجود خواهد داشت. در حال حاضر با توجه به عللی که بیان شد خلبانان پس از پایان دوران آموزشی خود و دریافت گواهینامه ها اغلب نمی توانند بدون معطلی وارد شرکت های هواپیمایی شوند.

در نتیجه خلبانان برخی از روی علاقه و برخی نیز به ناچار وارد بخش های مختلف این صنعت می شوند که از زاویه ای دیگر باعث کسب تجارب بسیار خوبی قبل از ورود به ایرلاین ها خواهد بود. میزان حقوق دریافتی یک خلبان در ایران با توجه به ریالی بودن آن از بسیاری از کشورهای فعال در صنعت هوایی پایین‌تر است.

همچنین در برخی از کشورها محل سکونت و وسیله نقلیه رایگان در اختیار خلبانان قرار می گیرد. درآمد خلبانان صرفا وابسته به پرواز آنها نیست و می‌توانند از روش‌های مختلف در این صنعت درآمدزایی کنند. یکی از این روش ها تدریس در دوره‌های آموزش خلبانی است که به عنوان مدرس به ازای هر ساعت تدریس می توانند مبلغی را دریافت نمایند. همچنین تدریس به عنوان استاد خلبان در پرواز های آموزشی یا در شبیه ساز پرواز از دیگر روش های کسب درآمد بدون استخدام در ایرلاین ها است.

۶ راه‌ برای افزایش درآمد خلبانان در ایران

البته پس از استخدام نیز این روش ها برای خلبانان با انگیزه و با استعداد، باعث افزایش بیشتر درآمد آنها خواهد شد. همچنین پس از جذب در شرکت‌های هوایی با گذشت زمان و کسب تجارب بیشتر می توانند از طرف شرکت عهده‌دار مسئولیت‌های مختلفی مانند معاونت عملیات پرواز، ایمنی، و… شوند.

هر کدام از این مسئولیت‌ها و عناوین می‌توانند افزایش چشمگیری در میزان درآمد خلبانان داشته باشد. بسته به انگیزه و مسئولیت‌پذیری و عملکرد آنها در پست‌های گذشته، حتی مدیریت یک شرکت هواپیمایی یا ریاست در بخش های سازمان‌های دولتی نیز می‌تواند جز مسئولیت‌های آنها قرار بگیرد.

به صورت کلی در سال ۱۴۰۳ ، میزان حقوق یک خلبان که تازه در شرکت‌های هوایی استخدام می‌شود عددی در حدود ۴۰ میلیون تومان است. یک کپتن دارای چند سال سابقه، مبلغی در حدود ۹۰ میلیون دریافت خواهد کرد. البته باید به این نکته مهم توجه داشت که این مبالغ با توجه به تاریخ حال حاضر بیان شده و ممکن است در شرکت های مختلف میزان دریافتی ها کاملا متفاوت باشد.

مقایسه حقوق خلبانان در کشور های مختلف

میزان دریافتی خلبانان در کشورهای مختلف بسیار متفاوت است. چرا که خلبان یک واژه کلی است و با توجه به نوع فعالیت و میزان گستردگی شرکت می‌تواند متغیر باشد. البته در کشور هایی که واحد مالی بین المللی دارند و حقوق‌ها در چارچوب درآمدهای بین المللی مانند یورو و دلار پرداخت می‌شود، اختلاف کمینه پرداختی با بیشینه ی آن بسیار کم است. اما در کشور هایی که واحد پولی دستمزد آن‌ها با واحدهای رایج دنیا متفاوت است ممکن است بسیار بیشتر یا کمتر باشد.

برای مثال اگر میزان درآمد یک خلبان را در کشور امریکا با ایران مقایسه کنیم خواهیم دید که اختلاف آن‌ها به چند ده برابر خواهد رسید. اگر حقوق یک خلبان در ایران را برابر با ۷۰ میلیون یا ۱۰۰۰ دلار در نظر بگیریم (با توجه به قیمت حدودی فعلی دلار در تاریخ نگارش این مقاله) حقوق آن خلبان با همان مرتبه در کشور امریکا برابر با ۱۰۰۰۰ دلار یعنی ۱۰ برابر میزان درآمد همان خلبان در ایران است.

بیشترین میزان حقوق خلبان در کدام کشورها است؟

البته هزینه‌ها در کشورهایی که درآمد دلاری دارند به دلار است. اما با این حال نیز از نظر سطح درآمدی، خلبانانی که به صورت بین المللی حقوق دریافت می‌کنند از رفاه بیشتری برخوردار خواهند شد. اگر نگاهی کلی به صنعت هوانوردی جهان داشته باشیم کشور هایی که بر روی این صنعت سرمایه گذاری های عظیمی انجام داده‌اند در بحث آموزش و جذب نیز موفق تر می‌باشند. اغلب این کشور ها که درواقع خاستگاه و شروع هوانوردی از این کشورها بوده یا پیشرفت‌ها و گام های بلند این صنعت مدیون آن هاست.
ازجمله این کشور ها می توان به امریکا، آلمان،فرانسه،انگلستان،روسیه و…اشاره کرد. معمولا شاهد آن هستیم که حقوق و مزایای خلبانان در همان کشور ها از دیگر کشورهای جهان بیشتر است. همچنین فرصت های شغلی بسیار بیشتر و متفاوت‌تری برای آنان وجود خواهد داشت. در نگاه کلی‌تر خواهیم
دید کشور های از این دست نه تنها در صنعت هوایی بلکه در هوافضا نیز سرآمد دیگر کشور های جهان هستند.

از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید متشکریم. شما می‌توانید نظرات و سوالات خود را در قسمت دیدگاه‌ها ثبت نمایید و ما را در ارائه بهتر خدمات یاری نمایید.

۳/۵ - (۴ امتیاز)

دسته بندی نوشته

دوره IR pilot Course
دوره مجازی آموزش خلبانی هواپیما-IR
دوره مجازی آموزش خلبانی هواپیما-IR
دوره آنلاین و آفلاین ATPL
ATPL دوره مجازی آموزش خلبانی هواپیما
ATPL دوره مجازی آموزش خلبانی هواپیما
دوره دیسپچری Dispather Course
دوره آموزشی دیسپچری غیرحضوری Dispather
دوره آموزشی دیسپچری غیرحضوری Dispather

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید...

دیدگاهتان را بنویسید

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس

برای دریافت مشاوره تلفنی رایگان کافی است روی دکمه مشاوره کیک کنید و یا در صورت تمایل با پرکردن فرم مشاوره منتظر تماس کارشناسان ما باشید. 

[quform id="2" name="مشاوره رایگان شرکت در دوره ها"]